<p><strong>Gutek72</strong>: Jakim ojcem jest Włodzimierz Smolarek?</p><p>你父亲是个什么样的人?<br/><strong><b>Ebi Smolarek</b></strong>: Bardzo spokojny, dobrze żyje, jest zdrowy. Ma fajną pracę, bo trenuje juniorów Feyenoordu. On lubi swoją pracę, jest szczęśliwy.</p><p>非常冷静,生活稳定,刚开始了第一份工作,在费耶诺德担任青年队教练.他十分喜欢现在的工作,而且也很成功<br/><strong>on_krakow_16lat</strong>: Jakiemu polskiemu klubowi kibicujesz?</p><p>你喜欢哪个波兰俱乐部<br/><strong><b>Ebi Smolarek</b></strong>: Nie kibicuje żadnemu. Kiedy gra polski klub w pucharach, to mu kibicuję. Fajnie, jak polski zespół gra w Europie.</p><p>都不,目前波兰联赛水平还是比较低下,当它有一天能在欧洲露头角的时候再说吧<br/><strong>ramsomm</strong>:: Ile rocznie zarabiasz?</p><p>你每年挣多少钱?<br/><strong><b>Ebi Smolarek</b></strong>: Rocznie? Starcza na chleb i na masło. Ja chciałbym wiedzieć, ile zarabia Beckham. A on mi też nie powie...</p><p>一年?刚够买面包和黄油的..(汗..哈哈..)我倒想知道贝壳一年挣多少...(他咋老提贝壳呢...)<br/><strong>sisiunia19</strong>: Czy wybór piłki nożnej to był twój wybór czy raczej twojego taty?</p><p>是你选择还是你父亲让你选择了足球<br/><strong><b>Ebi Smolarek</b></strong>: Zawsze mój, bo myślę, że urodziłem się z piłką. Grałem od dziecka w każdej wolnej chwili, nawet w czasie przerw w szkole. Ojciec nigdy mnie nie zmuszał, sam chciałem. Nie było presji, że muszę grać, bo on grał. I tak wiedziałem, że będę piłkarzem. </p><p>当然是我,当仍要感谢他把我带到这个足球环境,我很小的时候就有免费的场地玩,甚至逃学踢球,我父亲从未强迫过我,并不像人们所想的,因为父亲踢球,所以我踢.<br/><strong>magda-fanka</strong>: Chciałbyś żeby twoja przyszła dziewczyna była Polką czy Holenderką?</p><p>你希望你的女朋友是波兰人还是德国人<br/><strong><b>Ebi Smolarek</b></strong>: Nieważne skąd. </p><p>无所谓来自哪里<br/><strong>michal_17</strong>:0: Co wolisz piwo czy whisky?</p><p>你喜欢啤酒还是whisky<br/><strong><b>Ebi Smolarek</b></strong>: Pepsi </p><p>pepsi(真做广告)<br/><strong>rob21</strong>: czy masz psa???</p><p>你养狗吗<br/><strong><b>Ebi Smolarek</b></strong>: Tak, Jack Russel. Nazywa się Rex. To taki mały piesek, ma już 12 lat.</p><p>是的,.....(某品种吧..)它叫Rex,已经12岁了...(貌似X-files里面女主角养的狗就叫rex,这个x-filer)<br/><strong>kasik</strong>:)): W ilu językach mówisz?</p><p>你向往哪些联赛<br/><strong><b>Ebi Smolarek</b></strong>: Hiszpański, angielski, włoski, po polsku się uczę holenderski, niemiecki i... wystarczy</p><p>西班牙,英国,意大利,波兰,荷兰,德国..(???????????????你还让不让人活了)<br/><strong>rob21</strong>: Czy chodzisz na dyskoteki??????</p><p>(没看懂)<br/><strong><b>Ebi Smolarek</b></strong>: Tylko po wygranych meczach, a w tym sezonie rzadko wygrywamy.</p><p>只在赢下比赛后,这赛季我们很少获胜.<br/><strong>ChaMartin_USA</strong>: Masz jakieś hobby?</p><p>你有什么爱好么?<br/><strong><b>Ebi Smolarek</b></strong>: Może to dziwne, ale nie. Brakuje mi czasu na hobby, żeby na przykład grać w tenisa czy coś takiego. Szybko mi się zmieniają zainteresowania. Dziś coś mi się podoba, a jutro już nie</p><p>(这边又很重要,又看不懂啦....)<br/><strong>Chetny_Miły!!</strong>: Która liga według ciebie jest najlepsza??</p><p>哪个联赛你最向往<br/><strong><b>Ebi Smolarek</b></strong>: Chyba angielska</p><p>应该是英国吧..<br/><strong><leny></leny><leny></leny></strong>: POLSKA-NIEMCY jaki wynik dla ciebie jest najprawdopodobniejszy?<br/><strong><b>Ebi Smolarek</b></strong>: Zobaczymy jak zagramy. Jak wygramy 1:0 to też będę zainteresowany.</p><p>(问题没看懂...)<br/><strong>teraz_POLSKA</strong>: Czy uważasz, że piłkarsko dorównałeś już swemu ojcu?</p><p>你父亲...<br/><strong><b>Ebi Smolarek</b></strong>: Jeszcze nie<br/><strong><b>Ebi Smolarek</b></strong>: On zrobił tyle, że jeszcze mi daleko. Mam do niego duży respekt. On zawsze mnie krytykuje, choć ostatnio trochę mniej. Ale to dobrze, zawsze można grać lepiej. Kiedy ma czas, przyjeżdża do Dortmundu na mecz.</p><p>现在没有了,我父亲为了做了很多,我母亲很尊重他..他以前经常批评我..直到最近才少了..但这是好的.这能使我有动力踢得更好.当他有时间的时候,他会来多特蒙德看我..<br/><strong>cole121</strong>: W jakim meczu zdobyłeś swoja najpiękniejszą bramkę?<br/><strong>Ebi Smolarek</strong>: Jeszcze ją zdobędę. W Barcelonie z Ekwadorem była ładna. Ale strzelę kiedyś jeszcze ładniejszą.</p><p>(看不懂,,关于比赛的事....)<br/><strong>*+,Martuś,+*</strong>: Ile chciałbyś mieć dzieci w przyszłości?</p><p>你将来想要几个孩子..<br/><strong><b>Ebi Smolarek</b></strong>: Może dwoje.</p><p>两个...(不行..我想要三个...)<br/><strong>HillaryDuff11</strong>: Co byś powiedział o sesji do Playboy\'a?</p><p>你怎么看playboy的<br/><strong><b>Ebi Smolarek</b></strong>: Ale to ja mam się rozebrać? </p><p>那不行,我妈会撕了它.<br/><strong>Rafał85!</strong>: Czemu nie śpiewasz hymnu podczas rozpoczęcia meczu?</p><p>你为什么在比赛前不场国歌呢<br/><strong><b>Ebi Smolarek</b></strong>: Bo to jest prywatne. W ten sposób bardziej się koncentruje.</p><p>这是私人的事,每个人有每个人的做法..<br/><strong>bakubaq</strong>: Dużo masz polskich kibiców w Dortmundzie?</p><p>你有多少波兰追随者来多特<br/><strong><b>Ebi Smolarek</b></strong>: Trochę jest, przychodzą na mecze, na trening. Czasem rozmawiamy.</p><p>一些,有事来看比赛,有时来看训练,我们偶尔会聊聊.<br/><strong>v8.</strong>: Czy zamierzasz po zakończeniu kariery zamieszkać w Polsce? </p><p>你退役后会回波兰么<br/><strong><b>Ebi Smolarek</b></strong>: No, jeśli moi rodzice będą mieszkali w Polce to tak. Ale jeśli nie, to pewnie wrócę do Holandii. Ale to ciężko powiedzieć, sam jeszcze nie wiem</p><p>不,但如果我的父母在波兰的话就会,不然就是会荷兰..但谁说的准明天的事呢<br/><strong>temmu_selanne</strong>: Uprawiałeś seks przed meczem? Niektórzy piłkarze tak robią, bo podobno relaksują się tak.</p><p>你会在比赛的前一晚做爱么,很球员这么做,因为这样能让他们放松<br/><strong><b>Ebi Smolarek</b></strong>: Ostatnie 6 meczów tego nie robiłem, może dlatego nie mogę strzelić gola.... </p><p>最后六场比赛不会,因为那样我会进不了球..(这是啥原因...)<br/><strong>kibic_24</strong>: Jakich perfum używasz???</p><p>你平常用什么香水?([牌子?)<br/><strong><b>Smolarek</b></strong>: Givenchy, Roma, Gucci, Jean Paul Gaultier.</p><p>..</p><p><br/><strong>selicja</strong>: Oglądałam program na Polsacie Sport, podczas którego wypowiadali się na Twój temat inni zawodnicy z drużyny. Wynika z tego, że jesteś \"duszą towarzystwa\". Czy to prawda, że lubisz \"rozkręcać towarzystwo?<br/><strong><b>Ebi Smolarek</b></strong>: No lubię, ale mam mało czasu, dlatego rzadko to robię.</p><p>(波兰舞吗?不晓得..)</p><p><br/><strong>rzystojniak__19</strong>: Czy miałeś kiedyś taki moment, w którym miałeś już dość piłki i chciałeś zrezygnować?</p><p>如果可能的话,你希望删除你职业生涯中的哪个镜头<br/><strong><b>Ebi Smolarek</b></strong>: Jak miałem kontuzję to miałem taki moment. To było 4 lata temu, nie wiedziałem co się ze mną dzieje. Było mi ciężko w ogóle myśleć o piłce.</p><p>十字韧带撕裂那次,那是四年前,伤重的连想足球都是一件痛苦的事<br/><strong>nia!</strong>:): Czy rozpoczęcie przez ciebie międzynarodowej kariery w tak młodym wieku nie zawróciło ci trochę w głowie??<br/><strong><b>Ebi Smolarek</b></strong>: Może troszkę. Ale tak naprawdę to ja się nie zmieniłem, bo wiem skąd jestem. </p><p>(看不懂了诺..)<br/><strong>restart_?!</strong>: Co sądzisz o Twoich kolegach z Borussii? Z kim się najbardziej kolegujesz?</p><p>在多特队中,谁跟你不仅是队友关系..<br/><strong><b>Ebi Smolarek</b></strong>: Z bramkarzem Romanem Weidenfellerem</p><p>(尾灯人缘真好..)</p><p><br/><strong>arek244875</strong>: Palisz papierosy? Paczkę czy dwie na dzień. A Ty też? Żartuję.</p><p>你抽烟么...(...)<br/><strong></strong>::..: Poddajesz się modzie? Ma ona dla ciebie dużą wartość?</p><p>你追求时尚么<br/><strong>Ebi Smolarek</strong>: W ogóle. Kupuję to, co lubię, moda mnie nie interesuje. To się za szybko zmienia.</p><p>只要我喜欢的就会买,不在乎什么时尚(抽烟那个问题好象木回答呀..是不是因为指的是大麻所以被踢走了。呵呵)<br/><strong>Duff11</strong>: Twój ulubiony Film?</p><p>你最喜欢的电影<br/><strong><b>Ebi Smolarek</b></strong>: \"Ojciec chrzestny\" i \"Człowiek z blizną\"</p><p>教父 变脸<br/><strong>bartejsaifj</strong>: Co trzeba zrobić żeby osiągnąć sukces??</p><p>一个人如何获得成功<br/><strong><b>Ebi Smolarek</b></strong>: Wierzyć w siebie i dużo pracować, więcej niż inni. To jest najważniejsze. Trzeba dać z siebie wszystko.</p><p>首先他要相信自己并付出全部的努力..</p><p><br/><strong>Zdzichu_Cykawa22</strong>: Paliłeś marihuanę jak mieszkałeś w Holandii?</p><p>你是否在荷兰....<br/><strong><b>Smolarek</b></strong>: Codziennie, dlatego mnie złapali ;)</p><p>几乎每年,因此他们都发现了..(汗..到底是什么啊.还偷笑一个.呵)<br/><strong>allenAngel18</strong>: Twój brat Mariusz też grał kiedyś w piłkę. Co obecnie porabia?</p><p>你母亲曾经也是运动员,她现在做什么了<br/><strong><b>Smolarek</b></strong>: Też gra w piłkę, w amatorach. Skończył szkołę sportową, jest instruktorem tenisa.</p><p>还是跟球有关,她在一所运动员学校,当网球老师</p><p><br/><strong>Madzialena17</strong>: Przydarzyła Ci się kiedyś jakaś zabawna historia z fankami?<br/><strong><b>Ebi Smolarek:</b></strong>: Jak miałem kontuzję to fanki przyjechały do mnie do domu. Trzy godziny czekały, żeby tylko mnie zobaczyć.</p><p>(.....看不懂了啦..)</p><p><br/><strong>Madzialena17</strong>: Masz jakąś ulubioną potrawę?</p><p>你最喜欢什么食物<br/><strong><b>Ebi Smolarek:</b></strong>: Lubię polską kiełbasę, kabanosy, kiszone ogórki. Tego nie ma w Niemczech.</p><p>我喜欢波兰香肠,一点轻微烟熏的猪肉香肠,还有一个什么黄瓜,这个在德国可没有(什么是我说的..)<br/><strong></strong>Wolisz żeby mówić do ciebie Ebi czy Euzebiusz?</p><p>Cole12你喜欢被叫ebi还是euzebiusz<br/><strong>Ebi Smolarek:ebi</strong><br/><strong>k.s.</strong>: Kiedy wyrzucili Gulita z Feyenoordu, czy poczułeś satysfakcję?</p><p><strong>Ebi Smolarek:</strong>: Nie, w ogóle. Nie miałem już wtedy nic wspólnego z Feyenoordem. Trochę szkoda, bo chciałem tam zostać. Ale może dobrze, bo teraz dobrze mi w Dortmundzie.<br/><strong><b>Ebi Smolarek</b></strong>: Dzięki za czat, miło było. Zobaczymy się na mundialu. Ciao!</p><p>...最后的问题也没有看懂...就结束了....<br/></p><br/>
[此贴子已经被作者于2007-6-2 23:35:21编辑过] |